492

Scandal in Parlament: comunistii parasesc sedinta dupa ce au solicitat demisia lui Marian Lupu si a lui Iurie Ciocan

 
In semn de protest pentru ca solicitarea comunistilor privind demisia lui Lupu si a lui Ciocan nu a fost aprobata de majoritatea parlamentara, fractiunea PCRM a parasit sala de sedinte.
 
Dupa ce au solicitat o pauza de 15 minute, comunistii nu s-au mai intors in sala de sedinte. ”Este evident ca nu mai avem ce astepta. Мавр сделал свое дело. Мавр ушел. Sa ascultam reprezentantul Мавр-ului”, s-a adresat Marian Lupu lui Sergiu Sarbu.
 
”In semn de protest ca parlamentul nu a acceptat sa includa pe ordinea de zi probleme importante care vizeaza guvernul, demisia lui Marian Lupu, proiecte sociale. Ati ignorat dorinta poporului. In semn de protest, PCRM a parasit sedinta”, a declarat Sergiu Sarbu.
 
”Ha-ha-ha, bine ca macar postfactum au fost anuntate rezultatele”, a raspuns amuzat Marian Lupu. ”Stimati colegi, se toarna benzina. Destabilizarea este scopul acestor actiuni. Nu-i intereseaza alegerile locale, ci generarea alegerilor anticipate si perpetuarea crizei politice”, a mai adaugat Marian Lupu. 
 
”Sa revina in sala cand ii voi chema eu!”, a comentat Mihai Ghimpu. ”Asta va intelegeti voi cumva”, a zambit Lupu.
 
Toate acestea dupa ce sedinta parlamentului a inceput cu scandal. Artur Resetnicov si Sergiu Sarbu au solicitat demisia speakerului Marian Lupu, al presedintelui CEC Iurie Ciocan, dar si acordarea unui vot de neincredere guvernului.
”Ati fost propus la functia de speaker pentru a fi presedintele tarii. Dar, de atunci, nici nu puneti la vot, nici nu initiati nicio procedura de votare. Exista un vadit interes de a taragana procedura. Rog sa puneti la vot demisia presedintelui parlamentului Lupu Marian”, a declarat Artur Resetnicov.
 
”La 5 iunie a avut loc o rusinoasa procedura de totalizare a alegerilor locale, cand mai mult de 8 ore s-a dus la culcare conducerea CEC, fapt ce a generat masive proteste. Noi cunoastem ca Ciocan este inaintat si protejat de PLDM. Am vazut iresponsabilitatea totala a CEC si a guvernului, care s-a angajat masiv in campanie folosind resurse administrative. Rog sa fie supusa votului demisia corpului CEC si acordarea votului de neincredere guvernului”, a mentionat Sergiu Sarbu.
 
”Punerea la vot se face pe marginea unor proiecte. Pregatiti-le si inregistrati-le si veniti sa discutam”, a raspuns atunci Marian Lupu.
 
inprofunzime

0