686

Dodon cere renumararea voturilor

 
Candidatul PCRM la sefia capitalei este sigur ca in unele sectii de votare alegerile au fost fraudate. Igor Dodon sustine ca detine probe clare care arata ca in cateva suburbii au avut loc incalcari masive.
 
Politicianul este decis sa mearga chiar in instanta, unde va cere anularea voturilor in unele comisii de circumscriptie.
 
"De exemplu, in Durlesti, unde 17% din voturi au fost declarate nevalabile si in Colonița, unde sectia de votare a fost deschisa si dupa orele 21:00", a spus Dodon.
 
"Pe 5 iunie, eu am castigat alegerile in perimetrul orasului Chisinau, acumuland circa 53% din voturi. Este o victorie categorica din primul tur de scrutin. Daca nu se intamplau lucruri suspecte in activitatea Consiliului electoral municipal, astazi va vorbeam in calitate de primar general", a mai spus candidatul PCRM.
 
De cealalata parte, presedintele CEC, Iurie Ciocan, a spus ca asteapta probe in acest sens.
 
Potrivit rezultatelor finale ale CEC, la Colonita, Dorin Chirtoaca a obtinut 78% din voturi, in timp ce Igor Dodon doar 15%. La Durlesti, liberalul a obtinut victoria cu 62% din voturi, iar comunistul a obtinut doar 28%.
 
stirea zilei
0