414

Ghimpu: Nu accept banii lui Filat. Ne vom descurca şi singuri

 
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că nu va accepta ajutor financiar de la colegii din AIE pentru susţinerea lui Dorin Chirtoacă în turul II al alegerilor locale în municipiul Chişinău. Declaraţia a fost făcută azi, 7 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
"Nu vom accepta bani de la Vlad Filat. Mulţumim, dar ne vom descurca cu banii noştri. În ceea ce ţine de finanţe ne vom clarifica singuri", a declarat Mihai Ghimpu. Acesta şi-a explicat refuzul prin faptul că în turul doi nu e nevoie chiar de aşa mulţi bani ca în primul tur.
 
Liderul PL  nu se dezice însă de alt tip de suport din partea colegilor de alianţă, cum ar fi cel informaţional, sau de echipă. "Mulţumesc  tuturor pentru susţinere, important este să se discute cu alegătorii", a punctat Ghimpu.
 
Amintim că tot azi, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că este gata să-l finanţeze pe liberalul Dorin Chirtoacă în campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin.
 
Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 100% din voturi, în Chişinău va fi organizat al doilea tur de scrutin. Cei care se vor duela sunt Igor Dodon, candidat PCRM, care a acumulat 48,07% şi Dorin Chirtoacă, candidat PL, care a adunat 46,51%.
 
publika
0