372

Godea le dă o mână de ajutor politicienilor: „Ghid de oferire a cadourilor electorale”

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, candidatul independent la funcția de primar al Capitalei, Mihai Godea, vine în ajutorul oponenților săi politici. Mai în glumă, mai în serios, acesta a elaborat un „ghid de oferire a cadourilor electorale” și asta pentru că potrivit lui, toate partidele „mari” de pe scena politică moldovenească practică acest lucru în actuala campanie. 

În cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o astăzi, 1 iunie, Godea a prezentat și unele mulaje ale „cadourilor electorale” - sacoșe de culoarea celor patru partide parlamentare. Deși afirmă că are dovezi în acest sens, Godea spune că nu vrea să intre în detalii. Aceasta susține că pe când era membru al formațiunii nu a cunoscut cazuri când PLDM a încercat să mituiască alegătorii.
Ghidul este adresat atât politicienilor cât și alegătorilor. Godea îi sfătuiește pe oponenții săi cui să ofere cadouri, când și cât de des. „Cadourile trebuie oferite în cartierele populate de grupuri socialmente vulnerabile, acolo unde politicienii nu au făcut nimic. Frecvența optimă este de trei ori pe săptămână, astfel ca oamenii sărăciți de incompetența demnitarilor să poată supraviețui pînă când la guvernare vor veni oameni competenți”, explică fostul liberal-democrat.

De asemenea, Godea îi îndeamnă pe alegători să nu aleagă cadourile în funcție de partid, ci în funcție de conținutul sacoșelor. „Luați cadouri de la toți, verificați conținutul și țineți minte că acestea vor constitui mită electorală doar dacă veți vota partidele care vi le oferă. Nu vă lăsați mituiți pentru un kilogram de făină”, a mai spus Godea.

UNIMEDIA amintește că acum o săptămână la Sângerei, PDM a distribuit localnicilor pungi cu produse alimentare.
unimedia.md
0