477

Lupu a înțeles că Obama a acceptat invitaţia de a veni la Chișinău

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a acceptat invitaţia președintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, de a vizita Chişinăul. Data vizitei încă nu au fost stabilită, a declarat preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu în cadrul unui briefing cu privire la rezultatele participării la summit-ul liderilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, care a avut loc la sfârşitul săptămânii în Polonia.

"În timpul întâlnirii cu preşedintele american am declarat că, în prezent, principalele obiective ale Republicii Moldova sunt legate în mare parte de integrarea europeană. Șeful Casei Albe a subliniat că SUA sprijină politica ”ușilor deschise” pentru statele care doresc să adere la Uniunea Europeană şi va continua să sprijine Republica Moldova în aspiraţiile sale de integrare europeană", a mai declarat Marian Lupu, citat de presa rusă.

Acesta a spus în cadrul briefingului că "a înțeles din atitudinea" lui Barack Obama că acceptă invitația de a veni la Chișinău.

UNIMEDIA amintește că Marian Lupu a participat săptămâna trecută la al XVII-a Summit al şefilor de stat din Europa Centrală. Acesta s-a întâlnit acolo și cu președintele american.
unimedia.md
0