427

Lupu vrea să-i dea chişca lui Filat

 
Aparent, între preşedintele interimar Marian Lupu şi premierul Vlad Filat s-a declanşat o luptă crâncenă în materie de invitat oficiali americani de rang înalt în Republica Moldova. 

Lupu i-a dat lovitura în acest sens lui Filat tocmai din Polonia (unde a avut loc Summitul şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est), invitându-l pe preşedintele american Barack Obama să efectueze o vizită în Moldova. „Infotag” scrie că şeful Casei Albe ar fi acceptat invitaţia lui Lupu.

„Dacă este să judec după expresia feţei, pot spune că această invitaţie a fost acceptată”, a spus Lupu, citat de 24h.md. 

„SUA se află în pragul unui scrutin electoral, aşa că cel mai probabil vizita preşedintelui american ar putea avea loc după alegerile prezidenţiale”, a menţionat Lupu.

Performanţa premierului Vlad Filat în materie de „invitaţi americani”, deocamdată, este cea mai tare – vizita lui Joseph Biden, vicepreşedintele SUA. Filat este primul oficial moldovean la invitaţia căruia ţara a fost vizitat de un demnitar american de un asemenea calibru. Biden a vizitat Chişinăul la 11 martie a.c., vizita sa având o durată de circa şase ore. 
 
hotnews

0