359

30 de mii de lei în vânt: Ascensorul unui bloc locativ de la Ciocana a fost incendiat

În acest weekend, în blocul locativ din str. Voluntarilor 10, sectorul Ciocana, a fost incendiat ascensorul. Cabina şi uşile de acces între etajele 6 şi 7 au ars complet. Acum este nevoie de aproximativ 30 mii lei pentru a repune în funcţionalitate liftul. Anunţul a fost făcut astăzi, 30 mai, de către şeful Î.M.S. "Liftservice", Ion Stanciu, în cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău.
Potrivit sursei, acest ascensor a fost reparat acum un an, după ce mai bine de 10 ani nu a funcţionat. "Acest ascensor a fost restabilit în 2010. Zece ani n-a lucrat, a fost restabilit din sursele financiare ale municipiului. Estimativ pentru a-l repune în funcţie va fi nevoie de investit aproximativ 30 mii lei", a explicat funcţionarul.

Acesta a precizat că în ultimii ani, astfel de situaţii în care să fie incendiate cabinele de ascensor nu s-au înregistrat.

"Practic ultimii trei, patru ani noi nu am avut loc incendieri ale cabinelor de ascensor. În 2005-2006, câte 3-4 ascensoare erau incendiate pe an, apoi parcă aceste lucruri s-au sfârşit", a precizat Stanciu.

La rândul său, primarul interimar Nistor Grozavu a venit cu un apel către cetăţeni în care a solicitat ca bunurile publice să fie păstrate.
unimedia.md
0