1006

Europa ne taie ratia daca mai lenevim

 
Republica Moldova ar putea sa nu mai primeasca bani de la Uniunea Europeana, in cazul in care autoritatile de la Chisinau nu vor elabora si adopta, in scurt timp, Strategia Nationala de Reformare a Justitiei.
 
Seful Misiunii UE in Moldova, Dirk Schubel, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca fara acest document Guvernul moldovean nu va obtine cele 50 de milioane de Euro, oferite de institutiile europene pentru implementarea reformelor in domeniu.
 
"Uniunea Europeana va finanta reformele in sistemul judiciar din Moldova, insa banii vor fi transferati abia dupa ce va fi implementata aceasta Strategie. Daca vom constata un progres in acest sens, prima transa a asistentei financiare va fi alocata in 2012. Iar in cazul in care implimentarea reformelor va suferi esec, cealalta parte a sumei nu va fi transferata", a spus Schuebel.
 
Autoritatile insa dau din colt in colt si spun ca documentul inca nu a fost elaborat, insa dau asigurari ca acest lucru se va intampla cel tarziu in toamna acestui an.
 
stirea zilei
0