469

Marian Lupu: „Dacă...”

Preşedintele interimar moldovean, spicherul Marian Lupu consideră că în cazul în care în Republica Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate în legătură cu neputinţa actualului legislativ de a alege şeful statului, ţara ar putea să se confrunte cu grave probleme de ordin social şi economic. 


Marian Lupu a spus despre aceasta în cadrul unui interviu acordat, recent, postului „Elita TV” din Rezina. 
Preşedintele interimar a declarat că „noi alegerile anticipate este foarte şi foarte rău pentru Republica Moldova”. 
„În cazul în care nu vom reuşi să le evităm, partenerii noştri externi îşi vor pierde încrederea în ţară, iar efectele vor urma – vor fi stopate multe proiecte în derulare, fapt care va conduce la degradarea situaţiei economice şi sociale din ţară”, a declarat Lupu. 


În opinia lui, alegerile anticipate trebuiesc evitate, iar şeful statului „va fi ales dacă toate partidele din Parlament vor dori sincer ca anticipatele să nu aibă loc”. 


Marian Lupu a mai spus că rezultatele alegerilor locale vor arată în ce direcţie se va îndrepta ţara – va continua criza politică sau va fi soluţionată. „Dacă PCRM va avea rezultate mai bune decât până acum şi în special la Chişinău – acest lucru poate conduce la alegeri parlamentare anticipate”, a atenţionat Marian Lupu. 
Preşedintele interimar a deplâns faptul că timp de doi ani au avut loc patru scrutine, inclusiv plebiscitul din 5 septembrie 2010 – adică câte unul la fiecare jumătate de an. „Asta demonstrează că ţara se confruntă cu o instabilitate politică acută şi face ca R. Moldova să nu fie un partener bine văzut peste hotare”, a mai spus în context Marian Lupu.


hotnews.md

0