439

Efrim: Propunerile pentru Consiliul de reformare a justiției au fost coordonate cu Filat

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, recunoaște că a fost consultat de prim-ministrul Vlad Filat în privința revizuirii componenței Consiliului național pentru reformarea justiției și înlocuirea lui Vlad Plahotniuc în această structură.
”Ar fi straniu să neg că faptul că fac parte din echipa guvernamentală și din cabinetul de miniștri. Din start am spus că aceste propuneri sunt coordonate cu prim-ministrul Vlad Filat”, a declarat Efrim aseară în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Ministrul Justiției a mai spus că nu a cerut nimic de la Consiliul pentru reformarea justiției, care este unul consultativ. ”Am declarat anterior, că voi veni cu anumite recomandări îndreptate spre îmbunătățirea funcționării Consiliului și asigurarea credibilității deciziilor. Nu am nimic cu Plahotniuc, am zis că există suspiciuni în societate, membrii acestui Consiliu nu trebuie să prezinte niciun semn de întrebare”, a menționat Efrim.

La rândul său, Adrian Candu, membru PD și al Consiliului pentru reformarea justiției, a afirmat că este dezamăgit de faptul că o idee atât de nobilă încearcă să fie compromisă din start. ”Credeam că ministrul Oleg Efrim va veni cu propuneri și sugestii privind reforma justiției, în schimb am văzut un atac la persoană, a unui oficial, punându-se sub semnul întrebării credibilitatea întregului Consiliu”, a mai spus Candu.

Consiliului național pentru reformarea justiției a fost creat săptămâna trecută printr-un decret al președintelui interimar Marian Lupu. Tensiunile dintre Lupu, Plahotniuc și Efrim au început după ce ministrul Justiției, Oleg Efrim a cerut revizuirea componenței Consiliului național pentru reformarea justiției și înlocuirea lui Vlad Plahotniuc în această structură.

unimedia.md
0