425

Ultimatum: Oleg Efrim sau Vlad Plahotniuc

 
Ministrul Justiției, Oleg Efrim a solicitat retragerea din Consiliul pentru reformarea organelor de drept a prim-vicepreședintelui Parlamentului și vicepreședintele organului consultativ Vlad Plahotniuc. Președintele Parlamentului Marian Lupu susține că ,,Oleg Efrim nu face asemenea escapade de capul său, ci este mai mult o unealtă și nu are nici dreptul moral, nici profesional să solicite asemenea lucruri”.

După ședința Consiliului de marți, 24 mai, Oleg Efrim a declarat presei că a primit ,,mai multe semnale de pe interior,  mulți manifestându-și deziluzia față de conducerea acestui consiliu, iar conducerea acestui organ nu ar trebui să genereze niciun fel de semnale, în caz contrar, toată reforma ar putea fi pusă sub semnul îndoielii”.

Totodată, Oleg Efrim a ținut să sublineze că va renunța la funcția de vice-președinte al Consiliului, dacă solicitarea sa nu va fi respectată.

La rândul său, Vlad Platotniuc consideră că Oleg Efrim acționează la comanda cuiva. "Este un interes de a se opune reformelor. Cine are interes în reformă o face, cine nu, opune rezistentă. Cred că domnul Efrim a făcut-o la comanda cuiva. Constituirea acestui Consiliu a deranjat anumite interese - s-au opus doar două partide PCRM și PLDM, iar Efrim este o portavoce a lor”.

Președintele Parlamentului îi ia apărarea lui Vlad Plahotniuc și spune că ,,în acest consiliu nimeni nu cere, dar propune, iar domnul Efrim nu este Dumenezeu sau procuror ca să judece pe cineva”.  Marian Lupu i-a sugerat lui Oleg Efrim ,,să se ocupe de ceea ce îi stă în competență și să-și cunoască numărul la papuci”.

Reamintim că președintele Parlamentului, șeful interimar al statului, Marian Lupu, a anunțat săptămâna trecută că a semnat un decret privind constituirea Consiliului Național pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept.  În conformitate cu acest decret,  preşedinte al Consiliului consultativ este Marian Lupu, iar vicepreședinții  - Vladimir Plahotniuc și Oleg Efrim.
arena.md
0