511

Filat nu mai vrea să facă ceea ce a făcut Lupu

Vlad Filat a renunţat la ideea de a mai crea un consiliu consultativ de Reformare a justiţiei pe lângă Guvern. Declaraţia a fost făcută  de prim-ministru azi, 23 mai, în cadrul unui briefing de presă.


"La Guvern era în fază de pregătire consiliul consultativ de reformare a Justiţiei. Eram în plin proces de consultare cu cei care urmau să fie implicaţi. A apărut în mod surprinzător consiliul domnului Lupu, dar în acest caz s-a procedat invers, s-a anunţat public întâi, apoi s-a purces la consultări cu cei care au fost incluşi drept membri", a declarat Filat.


Acesta a mai spus că în opinia publică s-a creat o senzaţie de neseriozitate a autorităţilor, şi că nu vrea ca cetăţenii de rând să fie supuşi unui "show dezgustător, despre cine e mai puternic şi mai influent".
Şeful Executivului şi-a argumentat decizia prin faptul că vrea să aducă liniştea în societate şi pentru a le demonstra oamenilor că tratează cu seriozitate procesul de reformare a Justiţiei.


Totodată, premierul a anunţat că mâine, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, va veni cu un set de recomandări, în faţa membrilor Consiliului constituit de Lupu, pentru a eficientiza activitatea acestuia.
Marian Lupu nu a comentat, deocamdată, declaraţiile lui Vlad Filat.


Amintim că preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a semnat, pe 19 aprilie, un decret de constituire a Consiliului Naţional pentru reforma organelor pentru ocrotirea normelor de drept.
Pe lista acestui consiliu au fost incluşi atât parlamentari, conducători ai instituţiilor de forţă ca MAI, SIS, CCCEC, cât şi reprezentanţii celor mai importante ONG-uri. Unii dintre aceştia s-au arătat însă surprinşi de faptul că fac parte din noul Consiliu, menţionând că au aflat noutatea din presă.


publika.md

0