424

CEC al RMN ar putea „permite” deschiderea unei secţii de votare în satul Corjova

Comisia Electorală Centrală a RMN ar putea „permite” deschiderea unei secţii de votare în satul Corjova dacă acest pas va fi coordonat la nivel de primele persoane de pe malul drept și stâng al Nistrului.
În acest sens, Comisia Electorală Centrală din Transnistria ar fi elaborat şi ar fi trimis Ministerului Afacerilor Externe al RMN un set de documente, pentru a fi transmise părții moldovenești.

 Documentele în cauză vizează intenţia Chișinăului oficial de a deschide o secție de votare în satul Corjova pentru alegerile locale din 5 iunie.

„Nicio secție de votare nu poate fi deschisă pe teritoriul Transnistriei. O poate permite numai Comisia Electorală Centrală a Transnistriei. Însă, mai există o altă opţiune - dacă acest pas va fi coordonat la nivel de primele persoane în stat. De exemplu, pentru a coopera în desfăşurarea procesului de votare pe un teritoriu sau altul”, a declarat președintele CEC al RMN, Piotr Denisenko.

Reamintim că anterior, delegația Republicii Moldova la Comisia Unificată de Control a informat partea transnistreană referitor la intenţia de a deschide, la alegerile locale din 5 iunie, o secţie de votare în satul Corjova. În cazul în care vor întâmpina blocaje din partea miliâiei transnistrene, va fi decisă reamplasarea secţiei în satul Cocieri.

Precizăm că la scrutinele precedente, votarea în această localitate a fost blocată de către autorităţile de la Tiraspol. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, secţia din Corjova a fost deschisă şi ulterior închisă, din cauza miliţiei separatiste, care a blocat accesul alegătorilor la urnele de vot.
unimedia.md
0