1943

Cusma Zdubilor pe capul primarului de Dusseldorf

Formatia Zdob si Zdub s-a intors in aceasta dimineata de la Dusseldorf cu un loc pe masura, dar si cu impresii bune. Artistii sunt convinsi ca au cucerit publicul european, mai ales ca au si primit multe complimente pentru cusmele lungi de jumatate de metru pe care le-au purtat in timpul concertului.


Una dintre caciuli a fost probata chiar de primarul de Dusseldorf, Dirk Elberst, care a ramas uimit de lungimea ei.
Zdubii au spus ziaristilor ca atunci cand spuneam oamenilor de acolo ca vin din Moldova, "erau asociati cu cusmele de carlan".


Chiar daca le-au adus faima, caciulile le dadeau mari batai de cap interpretilor. "Toata ziua le purtam la repetitii, dupa care trebuia sa ne urcam cu ele pe scari pana la etajul 6 pentru ca nu lucra ascensorul", a spus solistul trupei Roman Iagupov.


Nici pe scena nu le-a fost usor baietilor. "Piesa era ritmata, noi eram vii pe scena si a fost un pic greu pana ne-am acomodat cu ele. Chiar si tehnicienilor le-a luat ceva timp ca sa adapteze toate luminile si aranjamentul dupa caciulile noastre", a declarat solistul trupei.


Este pentru a doua oara cand trupa Zdob si Zdub reprezinta Moldova la concursul Eurovision. Anul acesta, artistii au ocupat locul 12, acumuland 97 de puncte. Prima prestatie a Zdubilor la Eurovision a avut loc in anul 2005, cand formatia a obtinut cel mai bun rezultat pentru Moldova, clasandu-se pe locul 6.


stireazilei.md

0