1110

64% dintre români consideră că unirea ar fi benefică pentru Republica Moldova, iar 47% că ar fi benefică pentru Români



   
Pe scala sentimentului de apropiere dintre români și alți cetățeni, apare că ne
simțim cel mai aproape de locuitorii Republicii Moldova – răspunsurile indică
faptul că apropierea față de ei este mai mare decât faţă de orice altă minoritate.
64% dintre cei chestionați consideră că unirea ar fi benefică pentru Republica
Moldova, iar 47% că ar fi benefică pentru România.
http://www.soros.ro/ro/fisier_acord_comunicate.php?document=1257
 
 


Radio France International:
AUDIO

http://m.rfi.ro/sites/default/files/audio/2011/05/12/modul-studiu-moldova.mp3
 
Data: Joi, 12 Mai 2011

Studiul Fundaţiei Soros „Republica Moldova în conştiinţa publică românească” relevă o serie de lucruri contradictorii când vine vorba despre percepţia românilor privind Republica Moldova şi cetăţenii moldoveni.
Unul dintre lucrurile care se contrazic ar fi percepţia despre unirea României cu Republica Moldova după cum explică conferenţiarul universitar în cadrul SNSPA, Liliana Popescu.

Totodată, 57 la sută dintre români cred că URSS este vinovată de pierderea Basarabiei de către România. În privinţa Transnistriei aproximativ 74% se pare că nu ştiu despre ce e vorba.    

Pe de altă parte, 66 la sută dintre români susţin sprijinul din partea României pentru aderearea Republicii Moldova la Uniunea Europenă dar sunt dezinteresaţi de subiectele privind Republica Moldova.
România oferă posibilitatea redobândirii cetăţeniei române pentru cetăţenii moldoveni şi mai oferă în prezent un total de 5 mii de burse pentru tinerii moldoveni. Publicist, comentator la platforma Critic Atac, Victoria Stoiciu, spune că românii sunt dezinteresaţi de politicile României faţă de Republica Moldova.

Studiul Soros mai arată că românii îi văd pe moldovenii de peste Prut ca fiind muncitori şi harnici, uniţi şi paşnici. 49 la sută dintre repondenţi afirmă ce “le place mult” felul în care vorbesc locuitorii din Republica Moldova.
Studiul Fundaţiei Soros „Republica Moldova în conştiinţa publică românească” a fost realizat pe un esantion de peste 1547 de persoane, în perioada noiembrie-decembrie 2010.

http://m.rfi.ro/articol/stiri/social/82-romani-neinformati-republica-moldova
 
 

aceasta informatie n-a aparut in mass media din Republica Moldova.

 

 




0