559

Filat nu se va întâlni cu Smirnov - nu i-a plăcut invitația

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, nu se va întâlni cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Cel puțin în viitorul apropiat. Asta pentru că premierului nu i-a plăcut textul invitației, pe care i-a adresat-o Smirnov.
„Nu a fost vorba de o invitație sau vizită oficială. Da, a fost o invitație, dar conținutul ei era de o așa natură, că n-am putut s-o accept”, a declarat ieri Vlad Filat, în cadrul emisiunii În Profunzime la Pro TV.

Totodată, acesta a subliniat că este disponibil pentru un dialog cu orice ocazie, doar că într-un cadru anumit și nu unul forțat.

Filat a mai precizat că Turneul Premierului RM nu va fi organizat la Tiraspol, așa cum s-a preconizat, ci la Chișinău. Anterior, administrația stadionului unde urma să aibă loc evenimentul sportiv a declarat că Turneul nu va avea loc, dacă acesta va fi utilizat ca loc pentru discuții politice.

UNIMEDIA amintește că la 5 aprilie,  MAE al Transnistriei a anunțat că Igor Smirnov l-a invitat pe prim-ministrul Republicii Moldovei, Vlad Filat, în "vizită oficială" în Transnistria. Ulterior, premierul a declarat că vizita ar putea avea loc la 15 mai, când la Tiraspol urma să aibă loc Cupa premierului Republicii Moldova. Acesta a înaintat și o condiție -  să existe o agendă foarte clară în contextul reînceperii negocierilor formale în cadrul formatul 5+2.

La rândul său, Smirnov a declarat că nu a primit nici un răspuns concret din partea premierului și că nu acceptă să comunice prin intermediul presei.
unimedia.md
0