477

Filat nu crede în strategia lui Lupu și se întreabă cine e în spatele lui Dodon

Premierul Vlad Filat, lider PLDM, nu este sigur că ideea lui Marian Lupu de promovare a Valentinei Buliga la funcția de primar al Capitalei înseamnă neapărat și accesul la votul comunist. Ieri, 9 mai, în cadrul unei emisiuni la ProTV, acesta a lăsat să se înțeleagă că și democrații ar fi trebuit să se solidarizeze și să-l susțină pe Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria Capitalei. 

"Noi nu l-am sacrificat pe Bodiu. El a dat dovadă de responsabilitate și va deveni un mare om politic. Noi nu am luat această decizie din cauza ratingului dlui Bodiu sau al partidului. Victor Bodiu urma să obțină un rezultat foarte bun, dar putea să nu fie suficient. Chirtoacă nu e cel mai bun, nici într-un caz, dar este soluția pentru ca mun. Chișinău să aibă un primar democratic", a declarat Filat.
Referindu-se la declarațiile lui Marian Lupu de vineri seara, Filat s-a arătat neîncrezător în strategia democraților. "Nu este chiar așa cum spune dl Lupu că a propus să venim cu un candidat unic. Una se spune alta se face. În ce privește declarațiile dlui Lupu, eu cred că este o pistă falsă faptul că Valentina Buliga va lua voturi de la comuniști. Mai mult, cred că pe alocuri se îngreunează lucrurile", a mai precizat acesta.

Referindu-se la candidatul PCRM pentru funcția de primar, Igor Dodon, liderul liberal-democrat a lăsat să se înțeleagă că nu știe cine stă în spatele acestuia. "Nu mai știu nici eu a cui este acest candidat al PCRM - din punctul meu de vedere nu e o certitudine. Nu mă refer la cineva anume. Dacă crede că i-am făcut un cadoul prin faptul că PLDM l-a retras pe Victor Bodiu, să fie sănătos, îi doresc să poată duce cadoul", a mai precizat acesta.

Vlad Filat a menționat că PLDM ar fi mers înainte în alegeri cu Victor Bodiu, dacă Igor Dodon nu ar fi venit puternic din spate (n.r. vizibilitate, raiting politic).

În cadrul intervenției sale, Filat a declarat că în următoarea perioadă urmează o întâlnire cu actualul primar Dorin Chirtoacă la Guvern, "unde se vor discuta lucruri de perspectivă". "După aceasta, lucrurile vor arăta cu totul și cu totul altfel", a mai opinat președintele PLDM.
unimedia.md
0