751

La 18 ani se vrea consilier municipal

Ar vrea să-i semene lui Putin şi îşi propune să asigure cheltuirea raţională a banilor publici de către Consiliul Municipal Chişinău. Este vorba de un licean, care intenţionează să candideze la postul de consilier municipal, fără să uite de bacalaureat. Va candida independent, pentru că nu vrea să se supună deciziilor luate de liderii de partid.
Maxim Braila are 18 ani şi a fost printre primii care a primit listele de subscripţii de la Consiliul municipal de circumscripţie. Semnăturile în sprijinul candidaturii sale le adună de la colegi si profesori. Şi nu vrea doar să participe, dar să şi câştige aceste alegeri.
Maxim îşi dezvoltă programul electoral întrebându-i pe cei cărora le cere suţinerea ce ar vrea ei să se schimbe în Chişinău. Iar sloganul şi l-a ales deja - "Adevăr pentru cetăţeni".

Părinţii se opun intrării lui Maxim în campanie. Asta pentru că în iunie încep examenele de absolvire, iar după ele şi admiterea la facultate. Maxim vrea să devină avocat, la fel ca şi Alexandru Tănase, însă ca om politic are un alt exemplu.

La postul de consilier local poate candida orice cetăţean care a împlinit vârsta majoratului. În Chişinău, un independent are nevoie de cel puţin 250 de semnături pentru a putea fi înregistrat în cursa electorală.
publika.md
0