678

Chirtoacă și Bodiu "s-au beștelit" cum au putut aseară la TV

A doua întâlnire dintre candidații PLDM și PL la funcția de Primar al Capitalei nu s-a lăsat nici de această dată fără scântei. După ce duminică seara cei doi "s-au încălzit" într-o emisiune la PublikaTV, ieri, cei doi s-au duelat cu mai multe declarații pipărate. 

În cadrul emisiunii de la ProTV, Dorin Chirtoacă a menționat că nu a avut susținere de la Guvern în cei doi ani de guvernare AIE, iar bugetul pe care-l primește municipiul Chișinău este în scădere în fiecare an, deși prețurile sunt în creștere. "Așteptam mai multă fermitate de la Guvernul pentru care am votat. Din păcate, în loc de schimbări, mai mult s-a preluat sistemul vechi. Avem buget de 1,9 miliarde în 2011, dar în 2007 era de 2 miliarde, prețurile au crescut. Unde este creșterea?", l-a întrebat Chirtoacă pe Bodiu.
"Aveți tonalitate de Procuror. Cam cu asta v-ați ocupat, în loc să atrageți investiții. Dvs nu puteți trăi fără politic. Eu am atras la Guvern bani în valoare de 2,6 miliarde dolari SUA, 900 milioane sunt deja în Moldova, iar jumătate sunt granturi. Am muncit și am venit cu soluții concrete", a răspuns Bodiu, la care Chirtoacă l-a îndemnat să nu-și atribuie toate meritele.

Actualul primar a dat citirii și câteva documente. Potrivit lor, Primăria a solicitat de mai multe ori ajutor de la Executiv, dar a primit refuz de fiecare dată. "Am solicitat garanție de stat pentru procurarea troleibuzelor. Răspunsul Ministerului Finanțelor: Refuz. Am fi putut economisi 70 milioane lei. Am crescut salariile din sfera educației, dar în 2009, Ministerul Finanțelor a trimis o scrisoare la Primărie în care solicita anularea acestor 20% de adaosuri. Trei: Am luat 10 milioane dolari împrumut pentru reconstrucția sistemului de apeduct. Răspuns de la Guvern: reieșind din datele prezentate, considerăm dezavantajoase condițiile creditului", s-a plâns Chirtoacă.

Acesta l-a atacat pe Bodiu, vorbind despre trecutul său la Ministerul Privatizării, acolo "unde l-a ajutat pe Vlad Filat să privatizeze clădirea IPTEH". De cealaltă parte, Secretarul General a tăbărât și el cu acuzații asupra lui Chirtoacă. "Trecutul meu e la suprafață, toți îl cunosc, eu am lucrat în proiecte internaționale, iar apoi m-am regăsit la comisia privatizare. Haideți să vorbim despre dvs, că faceți drumuri pentru "odnorazovogo ispolizivania" (n.r. pentru o singură utilizare)", a spus Cancelarul. "Dle Bodiu, nu vă stă bine să dați lecții de management, în condițiile care nu sunteți în stare să achitați salariile și vă împrumutați de la FMI și Primăria Chișinău. Primăria Capitalei este demult cu un pas înainte", a tunat de cealaltă parte Chirtoacă.

În cadrul emisiunii, Bodiu s-a arătat sigur că Dorin Chirtoacă va ajunge primar într-o comună și că el va deveni primar. "Pasărea mălai visează. Mai are ceva de spus dle specialist-manager pe managementul timpului?", l-a luat Chirtoacă peste picior pe Bodiu.

"Vă referiți la dvs?", a zâmbit ironic Bodiu de cealaltă parte, în timp ce Chirtoacă s-a arătat și el sigur că-și va continua munca la Primărie în calitate de edil și după 5 iunie.

Candidatul PCRM, Igor Dodon, nu a fost prezent la emisiune. Acesta a motivat lipsa sa prin faptul că el merge la întâlnirile cu oamenii și le ascultă problemele, dar nu la emisiuni TV. Unii analiști politici consideră că lupta din cadrul AIE îi oferă candidatului PCRM mai multe șanse de câștig.
unimedia.md
0