560

Cum să rezistăm în faţa infractorilor cibernetici?

Data de naştere îi poate ajuta pe infractorii cibernetici să-ţi spargă contul de e-mail sau cel pe care îl ai pe o reţea de socializare. De asemenea, fii foarte atent atunci când plăteşti cu cardul pe Internet şi ai grijă ce informaţii completezi. Te poţi trezi rapid fără niciun ban în cont!
Atunci când îţi completezi anumite date personale trebuie să fii foarte atent la ce informaţii ţi se cer. Specialistii IT spun că simpla postare a datei de naştere şi chiar a adresei îi poate ajuta pe infractorii cibernetici să-ţi spargă contul. În plus, tot la fel de uşor îţi vor afla şi Codul Numeric Personal, susţin specialiştii de la BitDefender, citaţi de incont.ro.

Totodată specialiştii citaţi recomandă ca parola să fie alcătuită din minimum opt caractere şi cel mai important este să nu ai aceeaşi parolă la fiecare cont, fie că vorbim de o reţea socială, un site de reduceri sau chiar unul de joburi.


În plus, evită să foloseşti parole banale precum nume sau prenume sau chiar denumirea echipei de fotbal favorite, pe care le ai deja trecute pe pagina de profil.


Preferabil ar trebui să conţină caractere din fiecare dintre următoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatură: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.

Iar dacă faci plăţi online, atunci trebuie să verifici adresa URL ca să te asiguri că eşti pe pagina dorită. Ea trebuie să conţină neapărat începutul //https. În plus, nu introdu mai multe date decât este necesar şi verifică de două ori atunci când tastezi datele cardului de credit, ID-ul contului bancar sau parola.


24h.md

0