776

Vine Pastele, se ingrasa leul!

In preajma sarbatorilor pascale, moneda nationala prinde la puteri. Banca Nationala a afisat pentru astazi un curs oficial de schimb pentru un dolar de 11 lei si 61 de bani, cu 3 bani mai putin decat ieri.


Moneda americana nu a mai inregistrat un nivel atat de scazut din noiembrie anul trecut. Si asta este, se pare, doar inceputul. Expertii economici spun ca dolarul are toate sansele sa mai scada.


“In ajun de Paste, multi schimba economiile din dolari in lei pentru a face cumparaturi. Tocmai de aceea ne putem astepta la o mai mare intarire a leului. Pe langa aceasta, exista si alti factori care duc la intarirea monedei nationale. Este vorba de cresterea exportului, afluxul sporit de valuta si banii trimis din afara de conationalii nostri”, a explicat, pentru StireaZilei.md, expertul Alexandru Fala.


Cert este ca deprecierea dolarului nu va continua prea mult. “Odata cu trecerea sarbatorilor, valuta americana va reveni in forta”, a spus economistul.


Cu pasi mici pierde teren in fata leului si moneda europeana. Cursul stabilit pentru astazi este de 16 lei si 71 de bani pentru un Euro, sau cu 17 bani mai putin decat ieri.


stireazilei.md

0