761

Ce a câştigat Serafim Urechean din fuziunea cu partidul lui Filat?

Interesul poartă fesul și în cazul fuziunii dintre ex-liderul AMN, Serafim Urechean și cel al actualei fracțiuni PLDM, Vlad Filat. În schimbul cedării partidului, Urechean s-ar putea pricopsi cu funcţia de şef al Curţii de Conturi, scrie portalul 24h.md cu referinţă la Ziarul de Gardă.

„Surse din cadrul PLDM susţin că soarele lui Serafim Urechean nu a apus şi că astrul său străluceşte nu la Primărie, ci la o bogată şi de temut Curte. Nu e chiar o Curte Monetară sau Regală, ci e chiar Curtea de Conturi”, scrie „Ziarul de Gardă”, citat de 24h.md.

Aceeaşi sursă presupune că scopul acestei numiri ar fi dorinţa premierului de a ţine sub control strict instituţiile conduse de rivalii săi politici. „Premierul Filat înţelege perfect de ce locul soarelui amenist e la instituţia de control, căci nu mai merge ex-primarul să se ocupe la Curte de ambulanţe şi nici de controale pe la lenuţa Burghilă şi alte amante ale bugetului. Rolul lui Urechean esă întruchipeze controlul asupra rivalilor oricine ar fi ei”, notează „Ziarul de Gardă”.
point.md
0