1901

DECLARATIE: Filialele AMN din raioanele Soroca, Ialoveni, Floresti, Soldanesti

Membrii Alianţei Moldova Noastră din cadrul organizaţiilor teritoriale Soroca, Ialoveni, Floresti, Soldanesti, în număr de 1060 de persoane, se declară profund dezamăgiti de lichidarea partidului, care a ţinut piept timp de mai bine de opt ani guvernării comuniste. În rezultatul alegerilor în 2003, 2005, 2007 a adus un aport deosebit în democratizarea ţării şi a demonstrat stabilitate a poziţiilor şi consecventa în acţiunile sale.

Datorită AMN, care a câştigat in alegerile locale 2007 presedintia în mai mult dejumătate din numarul de raioane a Republicii Moldova, partidele de orientare democraticăau detronat comuniştii de la conducerea în mai mult de două treimi din localităţilor rurale.

După alegerile parlamentare din 2009, AMN a avut unul din cele mai importante roluri în cadrul formării Alianţei pentru Integrarea Europeană.

Toate acestea au marcat ultimii zece ani de activitatea AMN si speranta dezvoltarii societatii democratice in Republica Moldova.

Suntem profund indignaţi şi ne disociem de acest act de lichidare a uneia dintre puţinele formaţiuni politice, care a demonstrat în toţi anii un caracter ferm, iar acţiunile preşedintelui Serafim Urechean le apreciem drept o trădare a echipei care a fost alături de el la toate etapele de activitate aacestui partid.

Congresul recent al partidului care a asimilat alianţa demonstrează că membrii AMN au fost folosiţi doar pentru a genera o nouă campanie de PR pentru PLDM. Suntem convinşi că membrii AMN, care au demonstrat de mai mulţi ani eficienţă în funcţiile de gestionari ai unităţilor teritoriale, vor fi înlocuiţi cu membri ai partidului care a absorbit alianţa.

În aceste condiţii, am decis să aderăm la partidul, pe care îl considerăm unul dintre puţinele, care ne poate asigura o democraţie internă veritabilă şi şanse egale pentru echipele noastre de a pune la dispoziţia ţării experienţa acumulată pe parcursul a 15 ani – Partidul Democrat din Moldova. Politica acestui partid ne reprezintă şi suntem ferm convinşi că doar această formaţiune este capabilă să asigure o dezvoltare durabilă a Republicii Moldova şi un echilibru social.

Subsemnaţii,

Vladimir Ceban, Presedinte OT AMN Soroca
Stelian Coreisa, membru Consiliului Politic OT AMN Ialoveni
Vasile Gavrilita, Presedinte OT AMN Soldanesti
Nicanor Moroi, Presedinte OT AMN Floresti
point.md
0