699

"Vicecampionii" Vladimir si Oleg Voronin detin 97 de arme, una INTERZISA!

Fostul presedinte al tarii, Vladimir Voronin, se afla pe locul 2 in topul celor mai inarmati oameni din Republica Moldova. Liderul comunistilor, cunoscut pentru pasiunea sa pentru vanatoare, are in proprietate 84 de arme de foc, dintre care jumatate cu teava ghintuita. Ex-presedintele este depasit doar de omul de afaceri suspectat de omor, Adrian Nichifor, care poseda 119 arme.


Informatia a fost prezentata astazi in cadrul sedintei Guvernului de catre ministrul de Interne, Victor Catan, la solicitarea premierului Vlad Filat. Potrivit ministrului, Voronin detine legal toate armele cu exceptia uneia, care i-a fost oferita in dar de catre "un serviciu al statului".


“Pai, ce facem detasamente de luptatori de gherila?! De cine se teme? Avea paza de stat si s-a mai si inarmat. Pe asta, al doilea, vicecampion la arme, tineti-l la control, sa nu avem surprize. Fereasca Dumnezeu sa ramana cu aceste arme in situatia in care este el acum!”, a comentat Vlad Filat.


In lista moldovenilor care poseda cele mai multe arme se regasete si fiul lui Vladimir Voronin. Oleg Voronin detine si el un arsenal de 13 arme, 8 dintre care cu teava ghintuita. Fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, are 26 de arme, iar Vladimir Molojen, directorul intreprinderii de stat Registru - 30 de arme. Fostul viceministru de Interne, Valentin Zubic, detine si el 12 arme, Nicolae Chirosca - 62, Igor Seminovcher - 24 de arme.


“Imediat incepeti procedura de modificare a legii cu privire la detinerea de arme si munitii”, i-a cerut premierul ministrului de Interne.
 
“Pregatim deja un proiect de lege referitor la detinerea de arme si munitii, iar cand va fi gata il vom prezenta in Guvern pentru avizare si apoi in Parlament”, a spus ministrul de Interne.


Ieri, Victor Catan a anuntat ca intreaga colectie de arme a lui Adrian Nichifor va fi sechestrata.


stireazilei.md

0