790

Dezbateri cu ușile închise la Parlament: MAI, SIS și PG vor spune ce s-a întâmplat la 7 aprilie

Astăzi, 14 aprilie, Procurorul General Valeriu Zubco, directorul SIS Gheorghe Mihai și Alexei Roibu ministrul Afacerilor Interne vor prezenta legislativului un raport privind evenimentele din aprilie 2009. Alianța pentru Integrare Europeană a decis ca raportul să fie prezentat public, dar dezbaterile ulterioare s-a aibă loc cu ușile închise, pentru a nu prejudicia ancheta.
Vlad Lupan, vicepreședintele PL, a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, că nu este de acord cu decizia AIE, chiar dacă s-a votat unanim dezbaterea raportului. ”Pentru menținerea Alianței votăm multe lucruri, pe care, câteodată, le votăm în unanimitate scrâșnind din dinți. Important este ca o asemenea audiere să se soldeze cu rezultate”, a adăugat Lupan.

Tot astăzi, înainte de ședința legislativului, Biroul Permanent al Parlamentului va decide cum totuși va fi audiat raportul menționat.

Aminitim că Partidul Liberal a solicitat audierea în Parlament a rapoartelor structurilor de forță  încă săptămâna trecută, când s-au împlinit 2 ani de la evenimentele violente din primăvara 2009.
 
unimedia.md


0