847

Franţa susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova

 
Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Bernard Accoyer, declară că susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, precizând că integrarea europeană este un proces dificil, care presupune multe eforturi, dar care, în final, va aduce mari beneficii cetăţenilor moldoveni. Declaraţia a fost făcută astăzi la Paris, la întrevederea cu premierul moldovean Vlad Filat.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Bernard Accoyer a mai optat pentru intensificarea cooperării interparlamentare şi a dat asigurări că Adunarea Naţională a Franţei va contribui la promovarea Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au discutat şi despre problematica transnistreană şi rolul Uniunii Europene în identificarea unei soluţii viabile. În acest context, Filat a spus că reglementarea conflictului transnistrean va contribui la asigurarea stabilităţii şi securităţii europene.

„Considerăm că acum este un moment favorabil pentru soluţionarea problemei transnistrene. Însă, procesul de reglementare a conflictului necesită un impuls politic puternic din exterior”, a declarat premierul.
 
24 h

0