761

Petkov nu-şi va cere scuze de la "idioţi"

Comunistul Alexandr Petkov nu-şi va cere scuze de la angajaţii Ministerului Educaţiei pentru faptul că i-a numit idioţi.
 
Potrivit postului privat de televiziune Publika TV, Petkov a spus că nu a primit nicio scrisoare oficială de la Minister, ci doar un comunicat de presă, trimis prin poşta electronică. „Nu am de gând să-mi cer scuze de la cei care promovează politici antiumane faţă de copiii noştri”, a menționat acesta.

Mai mult, astăzi, în cadrul emisiunii „Contrapunct” de la Radio Moldova, Petkov l-a numit „râsuri” pe preşedintele Comisiei Cultură, deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi, dar şi pe liberala Corina Fusu.
 
Precizăm că „epopeea idioţilor” în Parlament a început la ultima şedinţă a Comisiei cultură, unde viceministrul Tatiana Potâng prezenta o informaţie cu privire la reformele din sistemul educaţional. Supărat de cele declarate de Potâng, Petkov i-a numit pe angajaţii acestui minister idioţi, iar Tatiana Potâng, potrivit insultei acestuia, ar fi prima în acel minister.
 
Ulterior, preşedintele Comisiei cultură, Chiril Lucinschi, i-a cerut deputatului comunist să-şi ceară scuze. Petkov nu numai că nu şi-a cerut scuze, dar şi-a reiterat afirmaţia. În rezultat, Alexandr Petkov a fost dat afară din sala de şedinţe a Parlamentului. Acesta a găsit o scuză şi a spus că s-a inspirat din romanul „Idiotul” al scriitorului rus Feodor Dostoievski şi a promis că la următoarea şedinţă a Parlamentului îi va dărui lui Chiril Lucinschi, Mihai Ghimpu şi lui Marian Lupu romanul „Idiotul”. La rândul său, liberal-democratul i-a dăruit nuvela „Salonul Nr. 6” a lui Anton Cehov. Nuvela este despre un medic de la un spital de psihiatrie, care, sub presiunea singurătăţii, devine, din şef de salon, pacient. 
 
hotnews.md
0