730

REŢELE CRIMINALE PATRONATE DE FSB: Iuri Lujkov, HOŢUL ÎN LEGE, care a condus Moscova




Iuri Lujkov nu numai că nu a luptat împotriva crimei organizate din Moscova, dar a şi cooperat cu autorităţile criminale din Federaţia Rusă, se arată într-un raport al ambasadorului american în Rusia, John Byerly, conţinut în cablogramele Wikileaks.
 
„Legăturile lui Lujkov cu lumea interlopă şi impactul pe care bandele criminale le aveau la Moscova, nu mai lasă nici o îndoială” , notează Byerly, în documentele publicate de Wikileaks, publicate şi în ziarul britanic The Guardian.

Potrivit ambasadorului, în capitala Rusiei sistemul de operare criminală era piramidală, în vârful căruia se afla Lujkov, iar în spatele lui acţionau două structuri magistrale - FSB şi MVD. În partea de jos activau criminalii mărunţi şi inspectorii de rând ai diferitor structuri guvernamentale. Mai mult, Byerly subliniază faptul că FSB este de fapt „acoperişul criminal” pentru mediul de afaceri din Rusia.

În acelaşi timp, în scrisorile sale, Byerly afirmă că partenerii şi prietenii lui Lujkov sunt criminali de rang înalt, printre care cunoscuta autoritate, Veceaslav Ivankov, alias „Japonchik”, care ulterior a fost lichidat.
 
24h.md

0