763

Solidari cu Japonia: Donaţiile au crescut în 3 zile cu 65,5 mii lei

Ministerul Finanţelor comunică că, la situaţia din 11 aprilie 2011, la conturile speciale destinate transferului mijloacelor băneşti pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din Japonia au fost încasate 2 578 913,71 lei sau cu aproape 65,5 mii lei mai mult decât se anunţase la 8 aprilie.
Amintim că Guvernul RM a contribuit la ajutorarea Guvernului nipon cu un milion de lei. Primăria Chişinău a hotărât să aloce în acest scop 500 mii de lei. Iar Banca Naţională a Moldovei - a venit în sprijinul Japoniei cu circa 42 mii lei.

Circa 260 de mii de lei au fost donaţi de către întreprinderile beneficiare ale Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, Program care de altfel este sprijit financiar de Japonia.

Beneficiarii Unităţii pentru Implementarea Proiectului Creşterii producţiei Alimentare au transferat pe contul Ambasadei Japoniei în RM cu sediul la Kiev, 1,2 milioane de lei.

Toţi cei care doresc să contribuie la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din Ţara Soarelui Răsare o pot face transferând mijloace băneşti la conturile bancare enunţate pe site-ul ministerului.
unimedia.md
0