Alexandru Tănase - demisie din funcția de ministru al Justiției.Motivele sunt de ordin politic, dar nu este momentul să le expun
Alexandru Tănase: „Motivele sunt de ordin politic, dar nu este momentul să le expun. Voi face lucrul înaintea depunerii jurământului de judecător.”
Europa Liberă: A fost greu să luaţi această decizie?
Alexandru Tănase: „Eu nu am probleme în luarea deciziilor.”
Europa Liberă: Ce v-a făcut să luaţi această decizie?
Alexandru Tănase: „Am mai multe motive. Sigur că motivele sunt de ordin politic, dar nu este acum momentul ca să le expun. Voi face lucrul acesta până în momentul depunerii jurământului în calitate de judecător. După aceasta legea nu o să-mi mai permită să mai fac nici un fel de declaraţii. Dar voi explica, care este motivul. Cel puţin este unul pertinent.”
Europa Liberă: Atunci când se vorbea despre Alexandru Tănase, se zicea, că el este locomotiva reformei în Justiţie. Cine va continua reforma?
Alexandru Tănase: „Eu nu ştiu cine va continua. Eu sper că cel care va prelua şi va continua reforma să aibă parte puţin de altă cooperare decât am avut eu. Poţi să fii ministru de Justiţie, sau ministru de oricare alt domeniu, dacă ai sprijinul pe proiectele care le lansezi. Când nu ai asemenea sprijin, este o pierdere de timp.”
http://www.europalibera.org/content/article/3551559.html