749

Alexandru Tanase judecator la Curtea Constitutionala. Pleaca din PLDM!

Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, a fost desemnat de Guvern in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru o perioada de 6 ani.


"Si la Curte avem nevoie de oameni cu suflu si capacitate", a declarat prim-ministrul Vlad Filat.


Intrucat functia de magistrat este apolitica, in 30 de zile Tanase va fi obligat sa renunte la fotoliul de ministru si la activitatea de partid, pana la depunerea juramantului de judecator. El ar putea sa anunte ca paraseste Partidul Liberal Democrat din Moldova la Congresul de duminica al formatiunii.


"Am motive pertinente pentru care plec in aceasta functie noua. Am sa le fac publice pana la depunerea juramantului, pentru ca apoi nu voi mai putea face declaratii politice", a declarat Alexandru Tanase, dupa sedinta Executivului.


Intrebat daca va anunta ca pleaca din PLDM la congresul formatiunii de duminica, Tanase le-a spus jurnalistilor ca mai intai ar trebui sa ajunga cu bine pana la sfarsitul saptamanii.


El va ocupa locul judecatoarei Alina Ianucenco, mandatul careia a expirat inca acum un an, in luna mai.


Avocat de profesie, Alexandru Tanase a devenit ministru al Justitiei pe 25 septembrie 2009, apoi a fost reconfirmat in aceasta functie pe 14 ianuarie 2011. Tanase este si prim-vicepresedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova.
StireaZilei 
0