936

Zdob şi Zdub la Bruxelles

Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles a ajuns, în acest an, la cea de-a V-a ediţie. Balkan Trafik aduce laolalta, în cadrul acestui amplu festival intercultural, comori, tradiţii şi stiluri din diferite comunităţi, cum ar fi cea evreiască, catolică, ortodoxă şi musulmană. Balkan Trafik este o întâlnire între cultura vestică şi cea estică, unică în Europa.

Reprezentanţii R. Moldova la Eurovision, Zdob şi Zdub, vor susţine un spectacol special în cadrul festivalului, Balkan Trafik de la Bruxelles, sâmbătă 16 aprilie, alături de cel mai apreciat acordeonist roman, Ionică Minune, cu sprijinul Institutului Cultural Român, partener tradiţional al festivalului.


Aflat la o ediţie aniversară, fesivalul propune o combinaţie originală de muzică, film, teatru, ateliere, dansuri, care vor fi prezentate de cei 220 de artişti din 12 ţări. 


Goran Bregović, invitatul de onoare al Balkan Trafik, va deschide festivalul cu noua sa creaţie muzicală Margot, memoriile unei regine nefericite. Margot este un recital-monolog al actriţei franceze Alyzée Soudet acompaniată de Orchestra de nunţi şi înmormântări.


timpul.md

0