842

Idiot – omul care nu votează

Circul din Parlament continuă. După ce ieri, deputatul comunist, Alexandr Petkov, declara că a folosit cuvântul „idioată” în adresa viceministrului Educaţiei, Tatiana Potîng, exprimându-se în termenii lui Dostoievski, astăzi colegii săi îi sar în apărare şi susţin că acesta a folosit sensul conferit de grecii antici acestui cuvânt.

„Grecii antici foloseau cuvântul idiot având în vedere - „omul care nu votează”, a specificat comunistul Iurie Muntean.
Totodată, liberalul Valeriu Munteanu a subliniat că a solicitat stenograma de la şedinţa Comisiei de Cultură şi a constatat că sensul idiot nu a fost folosit după Dostoievski, ci în sensul consacrat de către Dicţionarul Limbii Române. „De aceea, noi reiterăm solicitarea de ieri a noasră, ca dl. Petkov să-şi ceară scuze”, a accentuat acesta.

Amintim că ieri, deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a cerut ca Alexandr Petkov să-și ceară scuze pentru ofensa adusă viceministrului Educației în timpul ședinței Comisiei parlamentare pentru cultură, educație și tineret. În replică, deputatul comunist nu a ezitat să mai spună odată că toți angajații Ministerului Educației sunt idioți. La insistența lui Mihai Ghimpu, Petkov a fost eliminat din sală. În semn de protest, fracțiunea PCRM l-a urmat.
unimedia.md
0