828

A inceput razboiul in Libia? Bombardamente la sud-vest de Benghazi

Zona situata la sud-vest de Benghazi (in estul Libiei) a fost bombardata de un avion sambata dimineata, iar doua coloane de fum se ridica deasupra zonei vizate, au constatat jurnalistii AFP.

Zgomotul avionului putea fi auzit in centrul Benghazi, centrul insurectiei libiene.

Doi nori de fum sub forma de ciuperca s-au ridicat la mai multi kilometri de centrul Benghazi, urmati de un fulger.

Explozii s-au auzit toata noapte, fara sa se poata stabili daca este vorba despre bombardamente sau tiruri ale bateriilor antiaeriene.

・ 09.26 - Un avion militar a fost doborat

Un avion militar a fost doborat sambata dimineata deasupra Benghazi, bastionul rebelilor din estul Libiei, si s-a prabusit la sol, au constatat jurnalistii AFP.

Avionul de lupta, care survola orasul de cateva minute, a aparut pe cer brusc. Partea dreapta din spate a avionului era in flacari. Acesta a intrat apoi in vrie intr-o zona rezidentiala din sudul Benghazi, unde s-a prabusit provocand o explozie urmata de un fum foarte negru.

Pentru moment nu se poate stabili cum a fost doborat avionul. Prabusirea lui a fost intampinata cu tiruri de bucurie la Benghazi.

・ 09.08 - Un avion militar survoleaza Benghazi

Bombardamente intensive s-au auzit sambata dimineata la sud-vest de Benghazi, fieful rebelilor din estul Libiei, iar un avion militar a survolat orasul inainte de o noua serie de explozii, au constatat jurnalistii AFP.

O serie de patru explozii apropiate a fost auzita din centrul orasului . Mai multe coloane de fum negru se ridicau din zona, care ar putea fi o zona locuita. in zonele bombardate este posibil sa se fi declansat incendii, avand in vedere densitatea fumului.

Un avion militar a survolat apoi orasul la altitudine joasa, la ora 08.40 (08.40 ora Romaniei), inainte de o noua serie de explozii puternice.
protv.md
0