895

Încă un mariaj politic: AMN fuzionează cu PLDM

Consiliul Naţional Politic al AMN a decis să participe la alegerile locale împreună cu liberal-democraţii, prin  fuzionarea cu PLDM. Anunţul a fost făcut de membrul AMN, Alexandru Oleinic, acum câteva minute. Pentru fuziunea cu PLDM au votat 74 din 114 membri ai Consiliului.

Acesta a menţionat că decizia finală va fi luată în cadrul Congresului AMN, care va decide lichidarea formaţiunii.

"Nu exclud participarea mea în calitate de candidat pentru postul de primar al Capitalei. Nu voi cere funcţii de la PLDM, cred că liberal-democraţii îmi vor propune o funcţie. Noi avem cu ce compensa deficitul de cadre al PLDM", a declarat liderul AMN, Serafim Urechean, potrivit publika.md.

Printre cei care au votat împotriva fuzionării cu PLDM se numără Alexandru Oleinic şi Valeriu Cosarciuc, care au declarat că se vor conforma deciziei majorităţii.

UNIMEDIA precizează că astăzi Consiliul Naţional Politic al AMN s-a convocat pentru a decide modul în care partidul va participa la alegerile locale.

Acesta este al doilea mariaj politic dintre un partid parlamentar şi unul extraparlamentar, de la constituirea noului Legislativ. Recent, Mişcarea Acţiunea Europeană a fuzionat cu Partidul Liberal.

0