1065

Ghimpu despre problemele din AIE: Interesul poartă fesul .Unii au interes cu macucul, alţii interesul ţigărilor sau a orezului

09 mar 2011.  
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, are şi el o explicaţie de ce se tergiversează atât de mult procesul de aprobare a proiectului de lege privind bugetul pentru anul 2011. Potrivit acestuia, problema constă în faptul că în AIE există diferite interese. "Unii au interes cu macucul, alţii interesul ţigărilor sau a orezului. La noi interesul poartă fesul, ceea ce nu-mi place mie", a declarat liberalul în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dacă noi o să începem să discutăm public, care şi ce interese are... Ar fi bine, dar cred că ar fi mai corect să discutăm între noi şi să spunem lucrurilor pe nume. Probleme este că noi nu ne întrunim, noi nu discutăm", a explicat Ghimpu, precizând că este nevoie ca bugetul să fie discutat în Alianţă, înainte de a fi prezentat spre aprobare Legislativului.

UNIMEDIA precizează că anterior, liberal democratul Veaceslav Ioniță a venit, de asemenea, cu acuzaţii tari, declarând că cineva din AIE își dorește blocarea activității Guvernului. Potrivit lui, în ultima perioadă au mai avut loc două evenimente importante, care denotă că în AIE există interese.

Amintim că la 5 martie curent, urma să fie votat proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2011, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri. Deși miniștrii s-au pregătit să dezbată bugetul, la începutul întrunirii, premierul Vlad Filat a anunțat că ședința se amână pentru că au intervenit niște probleme. „Situația nu este deloc simplă. Eu trebuie să iau niște decizii. Sunt unele probleme, care nu țin de aspectul bugetar și nici de actul de guvernare”, a anunțat Filat și a închis ședința Executivului, planificată cu câteva zile înainte.

Sursa: UNIMEDIA

0