2102

Victor Selin acuzat ca a jecmanit un investitor de 3,5 MLN Euro


Un om de afaceri din Romania il acuza pe liderul Partidului Social Democrat, Victor Selin, ca l-a deposedat de o afacere la Chisinau, in care a investit un milion de Euro. Prejudiciul total calculat de businessmanul roman depaseste 3,5 milioane de Euro.


Toader Golovatiuc, directorul firmei de constructii Theo National Construct, spune ca a venit in tara noastra inca in 1993, cand firma sa a reparat pista de pe Aeroportul International Chisinau. In 2007, a devenit asociat intr-o firma care-i apartine lui Selin. Omul sustine ca a adus atunci din Romania utilaje scumpe, iar in baza lor au fost contractate credite de milioane de lei.


Compania a reparat mai multe drumuri nationale si totul parea sa mearga ca pe roate pana in 2008, cand au inceput neregulile.


“La indicatia lui Selin au fost semnate mai multe contracte fictive de livrare a materialelor de constructie – beton, piatra, pe care nu le-am vazut niciodata. S-a semnat si un contract de imprumut pentru o alta intreprindere a lui Selin in valoare de 2 milioane de lei, pe un termen de 3 ani. Cu Casa Vinului s-a semnat un contract de 600 mii de lei”, s-a plans Golovatiuc, intr-o conferinta de presa.


Dupa ce firma a ramas in urma cu platile la banci, businessmanul s-a pomenit si fara afacerea din Moldova. In urma unei decizii a Curtii de Apel, el a fost exclus din lista actionarilor societatii, chiar daca tot echipamentul adus din Romania a ramas gajat la banci. Mai mult decat atat, Golovatenco sustine ca s-a pomenit in strada, dupa ce Selin si-a pus paza la sediul firmei din sectorul Buiucani, care nu-i permite nici macar sa-si ia actele.


Victor Selin sustine insa exact contrariul. Politicianul spune ca tocmai romanul a fost cel care a incercat sa-i ia afacerea printr-un atac de raider. L-a luat ca partener la insistenta unei rude si i-a cedat 50% din actiuni, insa acesta nu s-ar fi multumit si a vrut sa puna mana pe toata firma, mituind judecatori prin instante.


“Suntem in situatia ca in proverbul: Hotul striga hotul!”, a declarat Selin, pentru StireaZilei.md.


Curtea de Apel a anulat intelegerea dintre cei doi, iar partile s-au intors la pozitiile lor intiale. Ulterior insa, Curtea Suprema de Justitie a casat aceasta decizie. In aceste conditii, soarta companiei Ecodrum Construct ramane deocamdata incerta.
StireaZilei
0