805

Lucrează la stat pe salarii grase


 
 
 
 
 
Directorul Moldtelecom, directorul ANRE și cel al ANRCETI au un venit lunar de peste 35 mii lei lunar fiecare. Despre aceasta au anunțat chiar aceștia în cadrul unei emisiuni difuzate de PublikaTV, în care au declarat că veniturile se compun din salarii, plus adaosuri.

Potrivit lui Parlicov, nu este o rușine să ridici un salariu pentru profesionalism. "Consider că e o rușine să ridici un salariu mare atunci când nu ai performanțe. Din punctul meu de vedere, toți salariații de la Agenția pentru Reglementare în Energetică își merită banii", a explicat șeful ANRE.


Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Sergiu Sîtnic, a declarat în cadrul emisiunii televizate că are un venit lunar care se ridică la 36 mii lei. Potrivit informațiilor difuzate în cadrul emisiunii, venitul lunar al directorului Moldtelecom ar ajunge la peste 50 mii lei.
 

 
 
 
 
 
 
UNIMEDIA amintește că premierul le-a cerut directorilor întreprinderilor cu capital de stat să-și declare veniturile până la 25 februarie. Potrivit unei dispoziții semnată de acesta, funcționarilor din ministere şi autorităţile administrative centrale, le este solicitat să prezinte informaţia despre veniturile calculate şi achitate (inclusiv sporuri, prime, bonusuri, etc), pentru anul 2010, în folosul conducătorilor întreprinderilor de stat şi societăţilor pe acţiuni cu cotă de stat, aflate în subordinea ministerelor şi altor autorităţi administrative centrale.

Inițiativa lui Filat vine după ce joi, la ședința Parlamentului, directorul ANRE, Victor Parlicov, a declarat că are un venit lunar de cca 44 mii lei. Noutatea a aprins spiritele în Parlament. Deputații comuniști l-au acuzat pe Parlicov că are un salariu exagerat, în timp ce mulți cetățeni sunt în pragul sărăciei.
 
unimedia.md
0