774

Vecinii fac CURĂȚENIE în Vămi. Vama Albița/Leușeni este blocată

 
Românii s-au apucat să facă ordine în vămi. Operaţiunea "Curăţenie în vămi" s-a reluat. În această dimineaţă, Vama Albiţa din Vaslui (România) a fost blocată de o operaţiune de amploare. Procurorii români fac percheziţii şi la locuinţele vameşilor. Sunt verificate 70 de persoane în privința luării de mită şi implicarea în traficul de ţigări, anunță realitatea.net

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, este blocată, în urma unor percheziţii şi descinderi în care sunt vizaţi câteva zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră, suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră din România, Irina Mirică, a declarat că nicio maşină nu intra sau iese din România, prin punctul de graniţă Albiţa, cea mai importantă frontieră din estul ţării. Vameşii care au ajuns la Albiţa pentru a intra în tură sunt ridicaţi de poliţişti. Practic întreaga activitate este blocată în punctul vamal.

În aceste condiții, Vama Leușeni din R. Moldova nu poate funcționa.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie face cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în acte de corupţie. Şirul descinderilor în vămi a debutat la începutul lunii februarie, în vama Siret din judeţul Suceava. Deja au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), iar alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).

Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net

0