896

Marele Puskin comemorat la Chisinau


 
Rusii din Republica Moldova l-au comemorat, astazi, pe Alexandr Puskin, la 174 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui poet.

Cativa zeci de admiratori ai operei dramaturgului rus s-au adunat la bustul lui A.S. Puskin din Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfant, unde au depus flori, au cantat si au recitat versuri.

Oamenii spun ca Puskin reprezinta un simbol al prieteniei dintre Moldova si Rusia.

“Prin opera sa, scriitorul a reusit sa imprieteneasca poporul rusesc cu cel moldovenesc”, a declarat pentru,StireaZilei.md, Ludmila Laseonova.

La eveniment au participat in special persoane in varsta.

“Spre deosebire de tinerii de azi, care citesc foarte putin, generatia noastra a crescut cu operele poetului, noi i-am inteles creatia ”, a spus o batrana cu flori in mana, Anghelina Beloconi.

Aleksandr Sergheevici Puskin (1799-1837) este considerat cel mai mare poet rus si fondatorul literaturii ruse moderne. El a murit la varsta de 37 de ani, fiind ranit la duel de Georges D’Anthes, cu sotia caruia a avut o aventura.

Marele poet rus a fost exilat in Basarabia pe o perioada de 3 ani. La Chisinau a fost deschisa o casa-muzeu, unde poetul a locuit din 1820.

 

stireazilei.md/c-2167-7230,Marele-Puskin-comemorat-la-Chisinau

Sursa imagine: kishinev.info/

0