802

Politician italian: E mai uşor să educi un câine, decât un rom!

Comparaţia şocantă a fost făcută de un politician italian, în timpul unei emisiuni radio. Tiziana Maiolo a susţinut că este mai uşor să educi un câine, decât un rom, scrie publika.md cu referire la realitatea.net.

Maiolo, purtător de cuvânt al partidului condus de Gianfranco Fini, a intervenit prin telefon într-o dezbatere în jurul incendiului de la Roma, în care au murit patru copii români şi a reuşit să-l şocheze pe moderator, după ce a făcut aluzie că un rom este mai greu de educat, decât un câine.

"Nu au simţul igienei... Urinează pe ziduri... Nici câinele meu nu urinează pe ziduri", spune Maiolo. Afirmaţia politicianului l-a şocat de-a dreptul pe moderator. "Spuneţi că este mai simplu să educi un câine decât un rom, este scandalos!", i-a replicat acesta.

Moderatorul emisiunii a criticat aspru aluziile Tizianei Maiolo. Dar aceasta nu şi-a retras afirmaţiile, ba chiar a comentat şi declaraţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano, care a spus, după tragedia de săptămâna trecută, că toţi romii merită o casă. In replică, Maiolo a spus că etnicii romi îi privesc pe italieni ca pe nişte ţinte de care să profite şi de la care să fure.
 
publika.md
 

0