813

Primele troleibuze ar putea ajunge în Chişinău cu circa 20 de zile mai târziu

 
Deşi, conform contractului, prima tranşă de troleibuze urmează să ajungă în Chişinău la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie, acestea ar putea să ajungă mai târziu cu circa 20 de zile. Asta din cauza că furnizorul are nevoie de mai mult timp la dispoziţie pentru a ansambla unităţile de transport.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a anunţat că la adresa Primăriei a parvenit o scrisoare din partea uzinei producătoare din Belarus, prin care se informa că montarea scaunelor va lua mai mult timp decât se aştepta şi că va fi creat un decalaj de 10-20 de zile.

"Noi într-o scrisoare de răspuns am soliciatat să fie respectaţi termenii, urmează să vedem ce se va întâmpla. Pe mine mă interesează ca aceste troleibuze să fie dotate corespunzător şi să fie asamblate calitativ. De aceea nu aş vedea în aceasta o problemă, dacă chiar se va întâmpla" a subliniat Chirtoacă.

UNIMEDIA precizează că municipalitatea urmează să procure 102 troleibuze, care vor fi livrate în mai multe tranşe. Pentru achiziţionarea acestora Primăria s-a împrumutat cu circa 10 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii. Totodată, 3 milioane euro au fost acordate sub formă de grant de către Uniunea Europeană şi 0,7 milioane sub formă de asistenţă tehnică.

Sursa: UNIMEDIA

0