716

Tariful la apa se va dubla!


Asta se va intampla daca Apa Canal va instala gratuit contoare consumatorilor, asa cum i-a cerut Agentia pentru Protectia Concurentei. Cel putin asa afirma seful intreprinderii, care spune ca instalarea apometrelor ar costa 200 de milioane de lei, bani ce ar urma sa fie inclusi in tariful de operare.
 
"Consumatorilor trebuie sa le fie clar ca aceste cheltuieli sunt enorme si nu sunt prevazute in actele normative ale intreprinderii. Daca o sa fie incluse aceste 200 de milioane de lei, atunci tariful la apa ar urma sa se majoreze cu 50-60 la suta, adica de la 9 lei la 15 lei", a explicat directorul Apa Canal, Constantin Becciev.
 
Furnizorul de apa considera ca acuzatiile aduse de ANPC sunt niste "manipulari ieftine", in preajma campaniei electorale.
 
Si primarul capitalei, Dorin Chirtoaca, crede ca agentia "a oferit o portie de populism, lansand miciuni".
 
"Noi demult am prins la minte ca degeaba nimic nu se face. Gratuit nu exista. Cineva trebuie sa suporte aceste cheltuieli. Nu cred ca populatia si-ar dori sa plateasaca cu 5,5 lei mai mult pentru tariful la apa", a declarat edilul.
 
Saptamana trecuta, autoritatea de control a anuntat ca Apa Canal percepe ilegal plata pentru volumul de apa restant pe contorul comun de la acei consumatori, care folosesc contoare de alt tip decat cel stabilit de intreprindere.
 
ANPC a obligat intreprinderea sa instaleze gratuit, in timpul cel mai apropiat, contoare de apa consumatorilor si sa nu includa in conturile acestora pierderile tehnice.

stirea zilei
0