1990

NG: Viteza cu care Moldova se îndreaptă spre UE este surprinzătoare pentru politicienii occidentali cu experiență

 
Alianţa pentru Integrare Europeană după ce la sfârşitul anului trecut a primit încă un mandat pentru guvernarea Republicii Moldova pentru următorii patru ani, în anul curent și-a îndreptățit speranțele Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii. Viteza cu care Chişinăul se îndreaptă spre Uniunea Europeană este surprinzătoare chiar și pentru politicienii occidentali cu experiență,  scrie publicația rusă, Nezavisimaia Gazeta.

În timp ce Bruxellesul evaluează eforturile și şansele Republicii Moldova, politica Bucureştiului se îndreaptă spre apropierea reală cu Chişinăul. Autorul articolului reamintește că în cei opt ani precedenți, autorităţile moldovene nu agreau statul vecin care pleda pentru intrarea Moldovei în România Mare.

În acest context, se arată interesantă abordarea Federației Ruse. Ambasadorul rus, Valeri Kuzimin, la o conferinţă de presă la Chişinău, a sugerat Republicii Moldova să urmeze exemplul Ucrainei şi să încerce să facă anumite concesii politice pentru Rusia dacă doreşte reduceri speciale la gaz.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ng.ru

0