867

Miracol la Braşov: Şase oameni scapă cu răni uşoare dintr-un autobuz spulberat de tren

 
Veritabil miracol, luni dimineaţă, la ieşirea din Braşov pe DN 73A: şase oameni - şoferul şi cinci pasageri - au scăpat doar cu răni uşoare după ce autobuzul RAT care îi transporta spre platforma industrială Cristian a fost spulberat de un tren la o trecere de nivel peste calea ferată, fără barieră.
 
Accidentul a avut loc în jurul orei 10,30, din primele constatări ale poliţiştilor de la "Rutieră" şi procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov rezultând că vinovat de producerea accidentului este şoferul autobuzului, în vîrstă de 55 ani, care a încercat să treacă peste calea ferată ignorând semnalele optice şi acustice care anunţau sosirea trenului. 

Izbit în plin, autobuzul a fost spulberat, literalmente, bucăţile fiind împrăştiate de ambele părţi ale căii ferate, iar şoferul şi cei cinci pasageri - aruncaţi în şanţul dintre rambleu şi şosea. Printr-o adevărată minune însă, sosite rapid la faţa locului, echipajele SMURD au constatat că cei şase scăpaseră doar cu leziuni uşoare, ce nu le pun viaţa în pericol. 

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul şef Claudiu Tămârjan, citat de gandul. info, şoferului i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere, infracţiuni pentru care riscă până la cinci ani de puşcărie.
 
HOTNEWS

0