689

Moldovagaz la ATAC! Conturile Termocom, CET-1, CET-2 blocate

 
Conturile intreprinderilor Termocom, CET-1 si CET-2 au fost blocate la solicitarea companiei Moldovagaz. Anuntul a fost facut, in aceasta dimineata, de catre directorul Termocom, Mihai Cernei.
 
Potrivit responsabilului, conturile a fost blocate din cauza datoriilor acumulate de intreprindere la inceputul sezonului pentru gazul livrat de companie.
 
Tot astazi, Termocom a anuntat ca a transmis Agentiei Nationale de Reglementare in Energetica pachetul de acte privind majorarea tarifului la caldura cu 9,6%.
 
Daca solicitarea va fi acceptata de agentie, o gigacalorie ar putea costa 898-900 de lei.
 
Furnizorul de agent termic din capitatala sustine ca nu mai poate pastra acelasi tarif, de 821 de lei pentru o gigacalorie, pentru ca activeaza in pierdere.
 
“Noi am examinat posibilitatea pastrarii tarifului actual, dar nu este cu putinta. Nu mai putem micsora cheltuielile. Unica solutie este falimentul”, a spus Cernei.
 
Primarul Dorin Chirtoaca a cerut Termocom sa revizuiasca pretul nou, propus ANRE.
 
Scumpirea tarifului pentru caldura a avut loc deja la Balti. Locuitorii capitalei de Nord achita deja 988 de lei pentru o gigacalorie, iar pana la scumpirea gazului plateau 911 lei.
 
Acum o saptamana, compania Moldovagaz a amenintat ca va sista livrarea de gaze catre furnizorii de caldura, fiind nemultumita de majorarea acceptata de ANRE. Directorul agentiei, Victor Parlicov, a calificat declaratiile drept o tentativa de santaj.
 
STIREA ZILEI
0