736

Cel putin 92 de morti in urma protestelor din Egipt

 
Douasprezece persoane au murit sambata, intr-un incident produs la Beni Soueif, la sud de Cairo, numarul total al victimelor inregistrate in cele cinci zile de proteste violente din Egipt ajungand la 92, relateaza AFP, citand surse medicale.

Manifestantii au incercat sambata sa atace postul de politie din orasul Beni Soueif, situat la 140 de kilometri de Cairo, iar politia a ripostat. Surse din serviciile de securitate au afirmat ca incidentul s-a soldat cu moartea a cel putin 12 persoane.

Confruntarile de sambata au provocat in total moartea a 23 de persoane - 12 au murit la Beni Soueif, alte trei la Cairo, trei la Rafah si cinci la Ismailiya.

Alte 62 de persoane si-au pierdut viata in incidentele produse vineri, numai la Cairo fiind inregistrate 35 de decese, in timp ce in primele zile ale protestelor au murit sapte persoane.

Conform bilantului centralizat de AFP, cel putin 92 de persoane au murit in cele cinci zile de demonstratii de amploare impotriva regimului condus de presedintele egiptean Hosni Mubarak.

Egiptul, tara araba cu cea mai mare populatie (80 de milioane de locuitori), este confruntata, incepand de marti, cu o miscare masiva de contestare populara impotriva lui Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani.
 
PRO TV
0