949

Val Butnaru: "Nu cred că AIE2 va face mare treabă"

Jurnalistul Val Butnaru este de părere că Alianța pentru Integrare Europeană 2 nu va reuși mare treabă.

„Nu am încotro, sunt constrâns să cred, dar dacă nu cred, măcar să admit că ei (n.n. – cei din AIE 2) ar trebui să aibă măcar atâta cumsecădenie, inclusiv cumsecădenie politică (chiar dacă e un nonsens ce spun) și să realizeze măcar ceva din cele promise. În general, ca un om sceptic ce sunt, nu cred că această alianță va face mare treabă", a precizat Butnaru într-un interviu oferit pentru Stela Popa. 

"Nu cred și neîncrederea mea se bazează pe faptul că în programul de guvernare nu este stipulat nimic, în mod expres, despre lupta contra corupției. Se vorbește doar despre o eventuală reformă a sistemului juridic. Asta însă nu înseamnă nicidecum o luptă necruțătoare dusă pe toate fronturile cu corupția.

Cred că în următorii 4 ani actuala guvernare ne va înnebuni în continuare cu reportaje filmate de serviciile lor de presă despre profesori și medici amărâți care iau mită câte 100 de euro și marii mafioți, care stau acum alături de ei, în prezidiu, își vor face nestingheriți treburile”, a subliniat Butnaru în cadrul intervenției sale.

Referindu-se la relația dintre putere și mass-media, președintele JurnalTV consideră că aceasta va rămâne în continuare una tensionată. „Nu contează de ce culoare sunt guvernanții, ei au aceleași ticuri și interese. Ei își apără breasla, interesele și se apără unii pe alții. Niciodată nu vor permite ziariștilor să-și facă meseria”. Totuși, o nuanță: „Culmea este că unele ziare care acum sunt obediente noii guvernări democratice au fost extrem de înțelegătoare și cu regimul communist. Nu cred în ziariști care cochetează cu puterea, oricare ar fi ea”, menționează Butnaru.

http://unimedia.md/?mod=news&id=29215

0