736

CCA a respins cererea prealabilă a postului NIT de a anula o sancţiune în privinţa postului

 Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a respins ca neîntemeiată cererea postului de televiziune NIT prin care acesta cerea anularea sancţiunii în privinţa sa.

Potrivit şefului Direcţiei Monitorizare a CCA, Dinu Ciocan, în perioada campaniei electorale postul NIT a comis derogări de la legislaţia audiovizuală, motiv pentru care a fost sancţionat cu 5400 lei. Postul nu a respectat echidistanţa şi pluralismul de opinie în procesul de reflectare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie.

Majoritatea membrilor CCA au considerat cererea postului ca neîntemeiată, precizând că acesta a încălcat în repetate rânduri Codul Audiovizualului, favorizând deschis un singur concurent electoral. Pe de altă parte, membrul CCA, Corneliu Mihalache, a propus ca cererea să fie acceptată pentru a evita un proces de judecată cu NIT.

El a menţionat că în cadrul campaniei electorale mai multe posturi de televiziune au comis derogări de la legislaţie, acestea însă nu au fost observate de CCA, scopul final fiind doar sancţionarea postului NIT. În final cererea prealabilă a NIT a fost respinsă ca neîntemeiată.
 
MOLDOVA AZI

0