676

Trei persoane sunt căutate în legătură cu atentatul comis pe aeroportul Domodedovo

 Trei persoane sunt căutate în legătură cu atentatul comis luni pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Mai mult, serviciile speciale ruseşti au fost informate despre atac dar nu au reuşit să-i prindă pe suspecţi.

Surse apropiate anchetei au declarat că există versiunea potrivit căreia trei bărbaţi, care îşi stabiliseră reşedinţa în regiunea Moscovei, ar fi implicaţi în atacul terorist. Un responsabil din cadrul miliţiei susţine că înregistrările camerelor video de pe aeroport au surprins momentul în care cei trei suspecţi au intrat pe aeroportul din Domodedovo. Actelor celor trei au fost verificate de o patrulă a poliţiei. După aceasta s-a produs explozia.

Reprezentantul oficial al Comisiei de anchetă a declarat că dispozitivul exploziv din Domodedovo a fost detonat de un atentator-kamikaze, în sala de aşteptarea. Bomba conţinea 5 kilograme de trinitrotoluen şi avea în structura sa elemente metalice pentru a-i mări eficienţa.

Potrivit RIA Novosti, serviciile ruse de securitate au fost informaţi despre pregătirea unui atentat pe unul din aeroporturile de lângă capitală. Forţele de ordine au mers însă pe pista potrivit căreia, atentatul urma să se producă pe aeroportul din Zelenograd de lângă Moscova. Agenţia de presă rusă, Interfax relatează că vinovaţii de atac sunt originari din Cecenia. Asta după ce capul presupusului autor al atentatului sinucigaş a fost găsit la locul exploziei. Miliţia precizează că este vorba despre un bărbat de tipologie arabă, în vârstă de 30-35 de ani.
 
PUBLIKA 
0